اجرای سقف کاذب

طراحی و اجرای انواع سقف کاذب و سقف کناف

کمتر کسی پیدا میشود که با معماری و طراحی داخلی آشنایی داشته باشد ولی واژه سقف کاذب به گوشش نخورده باشد! به جرات میتوان گفت سقف کاذب بخش جدا نشدنی طراحی داخلی است که با پیشرفت روز افزون صنعت ساختمان هر روز به طرفداران آن افزوده میشود.از آن جایی که این سقف ها دارای انواع مختلفی می باشند، 

اجرای سقف کاذب فرایندی است که نحوه اجرا و نصب هر یک از آن ها با دیگری متفاوت بوده و توسط متخصصین این حوزه در جهت اجرا در ساختمان های نوساز و بازسازی سازه های قدیمی انجام میشود. تفاوتی ندارد که برای چه سازه ای قصد اجرای کناف و سقف کاذب را دارید در هر صورت خروجی آن فضای بینظیری خواهد بود!

اجرای سقف کاذب

نحوه اجرای سقف کاذب چگونه است؟

سقف های اصلی باید بار طبقه بالایی را تحمل کنند این در حالی است که نیازی نیست سقف های کاذب این بار ها را تحمل نمایند. از این رو برای ساخت این نوع سقف ها نیازی نیست از متریال بسیار مقاومی استفاده کنید و می توانید آن ها را با طرح ها و مدل های مختلفی نصب کنید. نحوه اجرای سقف کاذب بر اساس نوع آن ها تعیین می شود، در حقیقت هر نوع از این سقف ها را با روش خاصی نصب می کنند.

در حالت کلی روش ساخت این نوع سقف ها به دو دسته اصلی تقسیم بندی می شوند:

انواع سقف‌های کاذب

  • گروه اول نمونه هایی از سقف ها هستند که به صورت پیوسته و یکپارچه اجرا می‌گردند که به دو دسته ی اجرای سقف کاذب رابیتس و اجرای سقف کاذب کناف تقسیم میشوند.
نصب سقف‌ های کاذب پی‌ وی‌ سی
  • گروه دوم به نمونه های مشبک اطلاق می‌شود که به صورت تایل اجرا می شوند.

نمونه هایی که به صورت تایل اجرا می شوند، در دو گروه مختلف کوچک و بزرگ تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع تایل ها را در ابعاد و وزن های مختلفی تولید می کنندو از این رو برای نصب و اجرای آن ها به پروفیل های مختلفی نیاز داریم.

انواع سقف پی وی سی کاذب

اجرای یکپارچه سقف کاذب

سقف کاذب عنصری دکوراتیو و کاربردی در معماری نوین است و به دلیل مزیت هایی که دارد به انتخابی محبوب برای طراحان و سازندگان تبدیل شده است.

استفاده از مرغوب‌ترین متریال و به‌ کارگیری مجرب‌ترین نصابان، تضمینی برای اجرای یکپارچه انواع سقف کاذب خواهد بود.

اجرای سقف کاذب رابیتس

این نمونه از سقف کاذب را به دو صورت ساده و یا دکوراتیو اجرا می کنند و در حین کار باید از اندود گچ استفاده نمایید. برای ساخت سازه این نوع سقف های کاذب از میلگرد های بدون آج استفاده می کنند و با کمک دستگاه جوش این میلگرد ها را به هم متصل می کنند. حال رابیتس ها را با استفاده از مفتول فلزی به سازه ای که ساخته اند، متصل می کنند.

اجرای سقف کاذب کناف

معمولا برای اجرای این نوع سقف های کاذب از دو روش مختلف استفاده می کنند. برای متراژ های کم تر از ۵۰ متر مربع سازه این سقف ها را به گونه ای تولید می کنند که فقط در یک جهت بسته شوند و جهت عمود بر آن آزاد می باشد. اما برای متراژ های بالاتر سازه سقف را در دو جهت و به شکل عمود بر هم نصب می کنند. پس از این که سازه این نوع سقف های کاذب را اجرا کردند، ورقه های کناف بر روی سازه نصب می شود.

برای این کار هر ورقه از این کناف ها را به سازه پیچ می کنند و روی آن را با پشم شیشه پر می کنند. پس از این که همه ورقه ها را نصب کردند، کار بتونه کاری آغاز می شود. برای این کار درز بین ورقه ها را با بتونه پر کرده و سپس رنگ میزی می کنند.

نکات طلایی که مجریان سقف های کاذب به شما نمی‌گویند

سقف کاذب کناف یکی از عناصر دکوراتیو و کاربردی است که می‌تواند منجر به زیبایی دکوراسیون داخلی منازل شود. اما برای اینکه اجرای سقف کاذب به درستی انجام شود به ظرافت‌ و نکات فنی خاصی نیاز دارد تا نتیجه‌ای مطلوب حاصل شود.

اولین نکته انتخاب نوع مناسب سقف های کاذب است. سقف های کاذب انواع مختلفی دارند که عبارت اند از سقف های کاذب گچبری، سقف کناف، سقف های آکوستیک، سقف هایPVC  و… هرکدام از سقف های نامبرده شده دارای کاربردها و ویژگی های مخصوص خود هستند. به همین دلیل انتخاب درست سقف های کاذب باعث می شود تا سقف های کاذب مورد نظر کارایی مناسبی داشته باشند.

اجرای حرفه ای سقف مدل کاذب

انتخاب مجری و نصاب باتجربه

اجرای صحیح سقف های کاذب عملکردی تخصصی است که لازم است توسط گروه حرفه ای و نصاب باتجربه انجام شود. بنابراین در زمان انتخاب و نصب سقف های کاذب انتخاب مجری حرفه ای باعث می شود که سقف علاوه بر نصب صحیح و کارایی مناسب، زیبایی بیشتری نیز داشته باشد و تاثیری حرفه ای بر جای گذارد.

زیرسازی اصولی در زمان نصب سقف

زیرسازی اصولی از مهم‌ ترین نکاتی است که در اجرای سقف های کاذب لازم است رعایت شود. زیرسازی سقف باید با استفاده از متریال مرغوبی مانند میلگردها، نبشی و سپری های با ضخامت انجام شود. رعایت این نکات استحکام و پایداری سقف های کاذب را به دنبال دارد.

نصب دقیق پنل‌های سقف کاذب

پنل‌های سقف های کاذب لازم است که با دقت و ظرافت هرچه تمام نصب شوند. به علاوه لازم است که تمامی درزها و اتصالات بین پنل و تایل ها به صورت کامل درزگیری شده تا از نفوذ گرد و غبار و رطوبت به سقف اصلی جلوگیری شود. همچنین قابل ذکر است که استفاده از ابزار و تجهیزات مناسب برای نصب پنل ها نقش مهمی بر پایداری بیشتر سقف ها دارد.

نورپردازی مناسب سقف های کاذب

یکی از عوامل مهم در دکوراسیون سقف های کاذب نورپردازی حرفه ای است. با استفاده از نورپردازی حرفه ای می توانید دکوراسیونی زیبا و فضایی دلنشین را در دکوراسیون داخلی منزل خود ایجاد کنید.

اما لازم است که نوع نورپردازی متناسب با نوع اجرای سقف کاذب و همچنین دکوراسیون داخلی محیط انجام گیرد. به علاوه استفاده از لامپ های کم مصرف و باکیفیت بالا و همچنین محل قرارگیری نورها در زمان نصب سقف های کاذب حائز اهمیت است.

سقف کاذب کناف و سقف اصلی از رایج ترین سقف‌ها در ساختمان ها هستند که تفاوت هایی را شامل می‌شوند. بنابراین انتخاب بین این سقف‌ها به عواملی مانند سلیقه، کارایی و میزان بودجه افراد بستگی دارد. به عنوان مثال یکی از تفاوت‌های اصلی میان این سقف‌ها در ظاهر آن‌ها است.

سقف های کاذب دارای تنوع طرح و رنگ زیادی هستند که این مورد برای افرادی که به طرح‌بندی‌های کلاسیک، مدرن و فانتزی علاقه دارند، اهمیت دارد.

تفاوت سقف اصلی و کاذب

تفاوت در کاربرد سقف های کاذب و اصلی

اجرای سقف کاذب در کنار زیبایی کاربردهای دیگری نیز دارد که عبارت‌اند از عایق صدا، پنهان‌کردن تاسیسات، کنترل رطوبت و تهویه مناسب. در مقابل سقف اصلی دارای کاربردهایی مانند محافظت از فضای داخل ساختمان در برابر عوامل جوی را دارد.

سقف کاذب و سقف اصلی ساختارهای سقفی متفاوتی هستند که در ساخت و سازهای متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
مهم‌ترین تفاوت سقف کاذب و اصلی تفاوت در کاربردهایشان است. سقف اصلی بخش ساختاری ساختمان است و به گونه‌ای ساخته می‌شود که وزن طبقات و بارهای مختلف را تحمل کند.
در واقع سقف اصلی بخش اساسی و ضروری ساختمان‌ها به شمار می رود. در مقابل سقف کاذب به عنوان یک لایه اضافی محسوب می‌شود و زیر سقف اصلی نصب شده و هدف اصلی آن زیباسازی و پنهان‌کردن تأسیسات مانند سیم‌کشی و لوله‌کشی‌ها است.

تفاوت در روش نصب و هزینه سقف های کاذب و اصلی

فرایند نصب سقف کاذب کناف در مقایسه با سقف اصلی آسان‌تر است و احتیاج به تخریب زیادی ندارد. اما هزینه نصب آن از سقف اصلی بیشتر است؛ به‌خصوص زمانی که سقف های کاذب از نوع طرح‌دار بوده و با استفاده از متریال مختلفی ساخته شده باشد.

سقف کاذب مشبک

اجرای انواع تایل ها در سقف کاذب

سقف کاذب، دنیایی از تنوع و زیبایی است که با استفاده از تایل‌های مختلف، جلوه‌ای منحصر به فرد به خود می‌گیرد. ارائه خدمات اجرای انواع تایل ها در سقف کاذب، این امکان را به شما می‌دهد تا از میان طرح‌ها و رنگ‌های متنوع، تایل مورد نظر خود را انتخاب کنید.

سقف‌های کاذبی که تایل‌دار محسوب می‌شوند، انواع مختلفی دارند که به صورت پنل‌ یا تایل‌های مجزا اجرا می‌شوند.

به‌عنوان مثال تایل گچی یکی از این نوع سقف کاذب است. این تایل‌ها از گچ ساخته می‌شوند و به دلیل سبکی و سهولت نصب بسیار مشهور هستند و مورد استفاده قرار می‌گیرند. تایل‌های گچی معمولاً در ابعاد 60×60 سانتی‌متر تولید شده و کاربردهای متفاوتی دارند.

اجرای تایل گچی سقف مدل کاذب

اجرای سقف کاذب تایل گچی

این نمونه از تایل ها را در ابعاد ۶۰*۶۰ نصب می کنند، برخی از آن ها ساده و بعضی دیگر از آن ها روکش دار هستند. روکش های مورد استفاده در این تایل ها PVC می باشد که بعضی از مدل ها به صورت پشت آلومینیوم ساخته می شوند و نمونه هایی نیز بدون آلومینیوم تولید می شوند. برای اجرا ابتدا باید سازه را نصب نماییم که برای این کار از سپری های طلایی و یا نقره ای رنگ استفاده می کنند. بین سپری ها باید ۶۰ سانتی متر فاصله بگذارید تا یک تایل در این فضای خالی قرار گیرد. پس از آن که تایل ها را جای گذاری کردید، سوراخ هایی برای روشنایی و نصب لامپ های هالوژنی ایجاد می کنید.

تایل‌های معدنی

نوع دیگری از تایل‌های رایج در صنایع ساختمانی، تايل‌های معدنی هستند. این تایل‌ها از الیاف معدنی ساخته می‌شوند و خواص عایق صوتی و حرارتی را دارا هستند. تایل‌های معدنی معمولاً در ساختمان‌های تجاری و اداری استفاده می‌شوند.

نصب سقف مدل کاذب با طراحی زیبا

تایل‌های فلزی

این تایل‌ها از آلومینیوم یا فولاد ساخته می‌شوند و دارای ظاهری مدرن و صنعتی هستند. معمولاً در فضاهای تجاری و صنعتی کاربرد دارند. یکی از مهم‌ترین مزایای تایل‌های فلزی مقاومت در برابر رطوبت و حریق است. از آنجایی که تایل‌های فلزی دارای ساختار فلزی است، در برابر رطوبت و حریق مقاوم هستند. به‌همین دلیل این تایل‌ها برای استفاده در فضاهای مرطوب مانند حمام‌ها و آشپزخانه‌ها طراحی می‌شوند.

  • دوام و طول عمر بالا: تایل‌های فلزی بسیار مقاوم و بادوام هستند. به‌همین دلیل این تایل‌ها می‌توانند سال‌ها بدون نیاز به تعمیر یا تعویض مورد استفاده قرار گیرند. به‌طور کلی تایل‌های فلزی جزو تایل‌های بادوام و مقاوم به شمار می‌روند و در بیشتر ساختمان‌های مسکونی و اداری استفاده می‌شوند.
  • نگهداری آسان و ظاهری زیبا: تایل‌های فلزی به دلیل طاهر زیبایی که دارند، به فضا ظاهری مدرن و صنعتی می‌بخشند و برای ساختمان‌هایی که به دنبال ایجاد جلوه‌ای معاصر هستند، بسیار مناسب محسوب می‌شوند. همچنین سطح صاف و صیقلی تایل‌های فلزی باعث می‌شود که تمیز کردن و نگهداری آنها بسیار آسان باشد.

تایل‌های آکوستیک

تایل‌های آکوستیک به صورت ویژه به منظور بهبود آکوستیک فضا طراحی شده‌اند و به دلیل اینکه از مواد خاصی ساخته می‌شوند صدا را جذب می‌کنند. به همین دلیل این تایل‌ها معمولاً در استودیوهای ضبط، سالن‌های کنفرانس و تئاترها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تایل‌های چوبی

این تایل‌ها از چوب یا مواد ترکیبی چوبی ساخته می‌شوند و به دکوراسیون داخلی فضا ظاهری گرم و طبیعی می‌بخشند. به همین دلیل تایل‌های چوبی بیشتر در فضاهای مسکونی و مکان‌های خاص استفاده می‌شوند.

اجرای تایل پلکسی گلس

اجرای تایل پلکسی گلس

سقف های کاذب را با استفاده از متریال های مختلفی ایجاد می کنند و در نتیجه اجرای سقف کاذب با روش های گوناگونی انجام می گیرد. یکی از متریال های به کار رفته در این نوع سقف ها، تایل پلکسی گلس می باشد. این نوع تایل ها را در ابعاد ۱۲۰*۱۸۰ سانتی متری تولید می کنند و معمولا برای اجرا آن ها را به ۶ تایل مساوی تقسیم بندی می کنند. در نتیجه هر یک از این تایل ها به ابعاد ۶۰*۶۰ در آمده و مورد استفاده قرار می گیرند.  اگر بخواهیم این نوع سقف کاذب را به صورت ساده اجرا کنیم از نمونه های بدون طرح این محصولات استفاده می کنیم. اما اگر بخواهیم سقفی طرح دار داشته باشیم کافیست که از نمونه های چاپی با عکس مناظر و یا عکس های سه بعدی این نوع تایل ها استفاده نماییم.  این نوع تایل ها را در انواع مختلفی تولید می کنند که هر یک از آن ها دارای ویژگی های منحصر به فردی می باشند که عبارتند از: تایل شیشه ای پلکسی گلس: این نمونه یکی از با کیفیت ترین نمونه از این نوع تایل ها می باشد. تایل دوغی و یا برفی: این نوع تایل ها نسبت به نوع شیشه ای از کیفیت کم تری برخوردار است اما به خوبی نور را پخش می کند. تایل رنگی: این نمونه تایل را در رنگ های مختلف آبی، قرمز، سبز و یا زرد تولید می کنند که پخش کننده نور هستند و می توانند فضای زیبایی در سقف ها ایجاد کنند. تایل تاریک: این نوع تایل ها نور را از خود عبور نمی دهند و از این رو در دکوراسیون های داخلی مورد استفاده قرار نمی گیرند.

اجرای تایل PVC

اجرای تایل PVC

این نمونه از تایل ها نیز در ابعاد ۶۰*۶۰ تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. این نوع تایل ها را در انواع مختلفی تولید می کنند که مهم ترین آن ها عبارتند از: • سفید مات • سفید براق • چاپی و هات استمپ • روکشدار • فانتزی این نوع تایل ها را به دو روش مختلف اجرا می کنند، برخی از مدل ها نور را از خود عبور می دهند و بعضی دیگر از آن ها نور را عبور نمی دهند. در نمونه اول که به آن ها نورپردازی زیر کار می گویند، ابتدا نورپردازی می کنند و سپس سازه ها را نصب کرده و تایل های PVC را اجرا می کنند. این در حالی است که در نمونه های نورپردازی روکار، ابتدا سازه را اجرا کرده و تایل ها را نصب می کنند و در نهایت نورپردازی را اجرا می کنند.

بررسی مراحل اجرای نبشی سقف کاذب

اجرای نبشی در سقف کاذب از مراحل مهم نصب و اجرای سقف کاذب است که برای استحکام و پایداری بیشتر ساختار سقف انجام می‌شود. مراحل کلیدی اجرای نبشی در سقف کاذب به شرح زیر هستند:

  • اندازه‌گیری و علامت‌گذاری: پیش از انجام هرکاری، باید محل نصب نبشی را با دقت اندازه‌گیری کرده و سپس دیوار یا ستون‌ها علامت‌گذاری شوند.
  • برش نبشی: در مرحله بعد لازم است که برش نبشی‌ها انجام شود. برش نبشی ها را بر اساس اندازه‌های مشخص شده انجام می‌دهند. برای انجام این کار معمولاً از دستگاه‌های برش مخصوص مانند اره‌های فلزی یا برش‌های دیسکی استفاده می‌شود.
  • نصب نبشی به دیوار: در مرحله بعد لازم است که نبشی‌ها با استفاده از پیچ و رول‌پلاک به دیوار یا ستون‌ها نصب شوند.
  • اتصال پروفیل‌های سقف کاذب: پس از نصب نبشی‌ها، لازم است که پروفیل‌های اصلی و فرعی سقف کاذب به نبشی‌ها متصل شوند. این کار با استفاده از گیره‌ها و پیچ‌های مخصوص انجام می‌گیرد.
  • کنترل و تراز کردن: در نهایت، لازم است که تمام اتصالات را کنترل و سپس اطمینان حاصل شود که سقف کاذب کاملاً تراز است.

چرا باید از سقف‌های کاذب در طراحی داخلی استفاده کنیم؟

سقف‌های کاذب، عنصری کاربردی هستند که مزایای متعددی را به همراه دارند. مهم ترین مزایای این سقف‌ها عبارت‌اند از زیبایی و تنوع، عایق صدا و حرارت، نورپردازی مخفی، پوشاندن عیوب سقف و…

با توجه به مزایای ذکر شده، استفاده از سقف‌های کاذب در طراحی داخلی، انتخابی ایده‌آل و هوشمندانه خواهد بود. علاوه بر این مزایا سقف‌های کاذب ویژگی‌های مهمی دارند که در ادامه بررسی می‌شوند. با ویژگی‌های این سقف‌ها استفاده از آن‌ها در نقاط مختلف ساختمان می‌تواند زیبایی و همچنین آرامش را به ارمغان بیاورد.

آکوستیک کردن فضا

جالب است بدانید این نوع سقف ها می توانند کمک زیادی به آکوستیک کردن فضا کنند. جذب صدا و جلوگیری از انتقال آن بین واحدهای یک ساختمان تنها یک مزیت این سقف ها به شمار میرود.

قابلیت شستشو

جالب است بدانید این نوع سقف ها می توانند کمک زیادی به آکوستیک کردن فضا کنند. جذب صدا و جلوگیری از انتقال آن بین واحدهای یک ساختمان تنها یک مزیت این سقف ها به شمار میرود.

تعویض و تعمیر آسان

اگر نگران تعویض و تعمیر سقف های کاذب هستید باید به شما بگوییم که فرایند تعویض و تعمیر آن ها بسیار ساده است.

هزینه مناسب

هزینه بازسازی سقف های اصلی یک سازه به هیچ وجه قابل مقایسه با این سقف ها نیست. شما عزیزان با کمترین هزینه می توانید اقدام به بازسازی سقف های کاذب نمایید.

فراهم سازی بستری برای نورپردازی

اگر از علاقه مندان به نورپردازی هستید اجرای سقف کاذب ایده آل ترین گزینه برای شماست. این سقف ها می توانند بستری فوق العاده را برای اجرای نورپردازی فراهم کنند.

قابلیت جا به جایی

ممکن است با شنیدن این جمله که یک سقف را میتوان جا به جا کرد خندتان بگیرد! اما سقف های کاذب قابلیت جا به جایی دارند.

تغییر دکوراسیون

اگر قصد تغییر دکوراسیون منزلتان را دارید استفاده از این سقف ها یکی از بهترین انتخاب های پیش روی شما است به دلیل اینکه با کمترین هزینه و دردسر تغییر شگفت انگیزی در فضا ایجاد خواهند کرد.

اجرای آسان

اجرای سقف کاذب به زمان زیادی نیاز ندارد. به سادگی و در کمترین زمان میتوان این سقف ها را حتی در خانه ای با متراژ 200 متر نیز اجرا نمود.

امکان برداشتن در زمان دلخواه

نصب سقف های کاذب به این معنا نیست که شما هیچگاه نمی توانید آن ها را بردارید. هر زمان که تمایل داشته باشید می توانید اقدام به برداشتن این سقف ها نمایید.

نصب سقف نوع کاذب در حمام

سقف کاذب کناف، بهترین انتخاب برای خوش سلیقه ها

این روزها از سقف کاذب کناف در بسیاری از سازه ها استفاده می کنند. این سقف ها از انعطاف پذیری زیادی برخوردار هستند و میتوان طرح های هندسی جذابی را روی آن ها ایجاد کرد.

سقف کاذب کناف به حدی سبک است که هیچ فشاری به سقف وارد نمیکند. سبک بودن این سقف ها مزیت دیگری نیز دارد و آن هم ساده تر کردن نصب آن ها است. سقف های کاذب کناف قیمت های بسیار اقتصادی دارند و فرایند تعمیرات آن ها نیز بسیار ساده است.

در چه مکان هایی میتوان از سقف های کاذب استفاده کرد؟

یکی از مهم ترین ویژگی های سقف های کاذب این است که در هر مکانی قابل استفاده هستند. این موضوع باعث میشود که با هیچ محدودیتی در استفاده از آن ها رو به رو نباشید.

به عنوان مثال سقف‌های کاذب کنافی یک انتخاب ایده آل برای اتاق پذیرایی، آشپزخانه و اتاق خواب به شمار میرود. از مدل هایی که در برابر رطوبت مقاوم هستند نیز میتوان در فضاهای دارای رطوبت زیاد مانند حمام استفاده کرد.

نصب سقف مدل کناف در محیط اداری

سوالات رایج در مورد اجرای سقف کاذب

یکی از مهم ترین ویژگی های سقف های کاذب این است که در هر مکانی قابل استفاده هستند.

سقف های کناف یکپارچه از یک زیرسازی فولاد که وزن آن کم است تولید میشود که پنل های گچی روکش دار بر روی آن می‌آید. اما سقف کناف مشبک از سازه های سپری و تایل های سقفی به صورت یک شبکه تشکیل می شود که توسط آویز به سقف اصلی متصل می شوند. 

سقف های کاذب قابلیت جا به جایی دارند به همین دلیل میتوانید برای تغغیر دکوراسیون روی تغیییر سقف نیز حساب کنید!

ویدئو اجرای سقف کاذب