دستهبندی انواع سقفهای کاذب پیویسی از لحاظ شکل ظاهری چگونه است؟ سقف کاذب که به عنوان پوشش ثانویه نیز شناخته می شود، برای پنهان کردن سقف اولیه به کار برده می شود. در میان انواع سقف کاذب، سقف کاذب پیویسی بهعنوان یکی از پرکاربردترین گزینهها برجسته است. این شامل چندین دسته است که از نظر ابعاد، ظاهر و کاربرد متمایز میشوند.
این مقاله قصد دارد با تعریف سقف کاذب پیویسی و متعاقباً ارائه یک نمای کلی از انواع مختلف آن، اطلاعات ارزشمندی در اختیار شما کاربران محترم قرار دهد. این مطلب بیشتر برای بررسی مزایا و معایب سقف های کاذب پیویسی همراه با راهنمایی دقیق در مورد اجرا و رویه های نصب آنها گردآوری شده است.
pvcچیست؟
پیویسی به پلی وینیل کلرید، نوعی پلاستیک سفت و سخت مشتق شده از نفت اشاره دارد. به دلیل خواص ضد آب و مقاومت در برابر آسیب رطوبت شناخته شده است. پیویسی در زمینه های مختلفی مانند کفپوش، کابینت و سقف کاذب کاربرد دارد.
مزایای قابل توجه ارائه شده توسط سقف کاذب پیویسی منجر به استفاده گسترده از آن در پروژه های مسکونی، تجاری و اداری شده است. درک فرآیند اجرای سقف کاذب پیویسی به افراد این امکان را می دهد تا در هنگام انتخاب این نوع سقف خاص تصمیمات آگاهانه بگیرند.
چرا PVC معمولا برای سقفهای کاذب در حمام و توالت استفاده میشود؟
محبوبیت PVC بهعنوان مصالح سقف کاذب در حمام و توالت را می توان به ویژگی های مهم آن نسبت داد. مزایای سقف کاذب پیویسی شامل موارد زیر می شود:
– خاصیت ضد آب و قابل شستشو
– مزایای عایق حرارتی
– قابلیت عایق صدا
– وزن سبک
– در اشکال، طرح ها و رنگ های مختلف موجود است
– مراحل نصب سریع و آسان
– دسترسی آسان به سیستم های برق و لوله کشی پشت سقف کاذب
– طول عمر طولانی
– قابلیت تعویض
– مقاومت در برابر حشرات، قارچ ها و باکتری ها
– حداقل نیازهای نگهداری
– محتوای کم مواد افزودنی مضر، تضمین ایمنی در مقایسه با موادی مانند آزبست.
دستهبندی انواع سقفهای کاذب پیویسی از لحاظ شکل ظاهری
انواع سقف کاذب پیویسی را می توان به دو جنبه طبقه بندی کرد. در ابتدا به بررسی روش های نصب و ابعاد سقف کاذب پیویسی می پردازیم. در مرحله دوم، به ارزیابی ظواهر مختلف این نوع سقف خواهیم پرداخت
انواع سقف کاذب پیویسی از نظر نحوه نصب:
- سفید ساده
سقف پیویسی سفید ساده با روکش های براق و مات عرضه می شود. این پانل ها معمولا دارای ابعاد 20*600 سانتی متر و ضخامت 7 میلی متر می باشند. وزن آنها تقریباً 290 گرم در هر متر مربع است.
- چاپ و هات استمپ
در این نوع سقف کاذب از پانل های تولید شده از طریق فرآیند مهر زنی گرم استفاده می شود. طرح مورد نظر بر روی ورق های پیویسی چاپ شده و سپس با چسب مخصوص روی آن ها پوشانده میشود. این نوع سقف کاذب در برابر خط و خش مقاوم بوده و در برابر گرما و رطوبت دوام خوبی از خود نشان میدهد. با استفاده از دستگاه هات استمپ می توان طرح های مختلفی را اجرا کرد. این در حالی است که قطعات می توانند به صورت پانل های طولی یا کاشی باشند. به طور معمول، پانل های هات استمپ دارای طول 600 سانتی متر و عرض 20 تا 30 سانتی متر هستند. وزن آنها بین 290 تا 350 گرم در هر متر مربع است.
- روکش دار
سقف کاذب پیویسی روکش شده با فشار دادن محکم روکش ها بر روی سطح ورق ها تولید می شود. این فرآیند مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار را تضمین می کند.
- چوبی یا تخته سه لا
برای دستیابی به ظاهری طبیعی می توان از تیرهای چوبی در سقف استفاده کرد. سقف کاذب چوبی را می توان با استفاده از بلوک های چوبی توخالی، پانل های چوبی، تخته های چوبی یا تخته سه لا ایجاد کرد. بلوک های چوبی به راحتی با میخ و پیچ نصب می شوند و معمولا در مناطقی با شرایط آب و هوایی سرد مورد استفاده قرار می گیرند.
- سقف کاذب گچی
سقف کاذب گچی با استفاده از صفحات گچی، ورق یا کاشی ساخته میشود. ماده مورد استفاده برای این نوع سقف کاذب سولفات کلسیم استریل می باشد. کاشی های گچی به طور کلی در ابعاد 600 میلی متر در 600 میلی متر موجود هستند. تخته های گچی انعطاف پذیر هستند و امکان طراحی های مختلفی مانند ساده، پلکانی، منحنی و غیره را فراهم می کنند. صفحات گچی تقویت شده با الیاف شیشه مواد عایق عالی هستند. همچنین، هنگامی که گچ در معرض آتش قرار می گیرد، بخار آب منتشر کرده و به اطفای حریق کمک می کند. با این حال، سقف کاذب گچی برای اتاق هایی با شرایط مرطوب مانند حمام یا خشکشویی مناسب نیست. همچنین، بازیافت سقف کاذب گچی مشکل است.
مراحل و دستورالعمل های نصب انواع سقفهای کاذب پیویسی از لحاظ شکل ظاهری
- با تعیین چیدمان کاشی ها روی سقف شروع کنید. اگر سقف مربع نیست، قبل از ادامه، طرح کاشی را برنامه ریزی کنید. همچنین ارتفاع مورد نظر سقف کاذب را تعیین کنید.
- در سقفهای کاذب مشبک، گوشه ها بهعنوان سازه های باربر عمل می کنند. ارتفاع مورد نظر سقف کاذب را علامت بزنید و سپس گوشه ها را متناسب با آن قرار دهید.
- تقاطع یک گوشه را روی دیوار مجاور علامت بزنید. در طول این مراحل، از یک سطح برای اطمینان از نصب دقیق استفاده نمایید.
- سازه های محافظ کانال T را عمود بر گوشه ها با در نظر گرفتن چیدمان کاشی روی سقف نصب کنید.
- در نهایت یک گوشه روی سازه سقف اولیه نصب کنید تا سیم یا فنر تعلیق را به سازه های سپر متصل نمایید. فاصله آویز باید بر اساس متریال سقف کاذب و تعداد چراغ ها محاسبه شود.
- پس از نصب گوشه ها، محل دقیق قرارگیری وسایل روشنایی را تعیین کنید.
سخن پایانی
دستهبندی انواع سقفهای کاذب پیویسی از لحاظ شکل ظاهری باعث می شود تا متناسب با نیازهای کاربری خود، آنها را مورد استفاده قرار بدهید. پی وی سی یک عایق صوتی و حرارتی عالی ایجاد می کند.
سوالات متداول
1.سقف های کاذب پی وی سی چه مزیتی دارند؟
مزایای قابل توجه ارائه شده توسط سقف کاذب پیویسی منجر به استفاده گسترده از آن در پروژه های مسکونی، تجاری و اداری شده است.
2.چگونه می توان سقف کاذب چوبی ساخت؟
سقف کاذب چوبی را می توان با استفاده از بلوک های چوبی توخالی، پانل های چوبی، تخته های چوبی یا تخته سه لا ایجاد کرد.
3.هدف از دستهبندی انواع سقف های کاذب پیویسی از لحاظ شکل ظاهری چیست؟
سقف کاذب که به عنوان پوشش ثانویه نیز شناخته می شود، برای پنهان کردن سقف اولیه به کار برده می شود. در میان انواع سقف کاذب، سقف کاذب پیویسی بهعنوان یکی از پرکاربردترین گزینهها برجسته است.