این روزها استفاده از دیوار کاذب کناف بسیار رایج شده است و در بسیاری از ساختمان ها به عنوان پوششی بر روی دیوار به کار می رود.
البته مراحل نصب و اجرای دیوار کاذب کناف نیازمند داشتن اطلاعات دقیق و درست در این رابطه است. ما در ادامه قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم تا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما تا انتهای مقاله همراه شوید.
اهمیت بکارگیری اجرای دیوار کاذب کناف
دیوار کاذب کناف در قسمت نازک کاری ساختمان به عنوان یک پوشش مناسب به کار می رود. نصب دیوار کاذب کناف بر روی دیوار و سقف امکاناتی همچون ایمنی در برابر زلزله، محافظت در برابر حرارت، رطوبت را به همراه دارد. باتوجه به این موارد دانستن مراحل نصب و اجرای دیوار کاذب کناف اهمیت دارد. در طول سالیان طولانی دیوارهای ساختمان های قدیمی نیاز به تعمیر پیدا می کنند و می توان با هدف تعمیر دیوار قدیمی از دیوار کاذب کناف استفاده کرد.
دیوار کاذب کناف به عنوان یک عایق صدا و حرارت نیز عمل می کند و موجب کاهش سرو صدا و از طرفی از هدر رفتن انرژی نیز جلوگیری می کند.
با استفاده از دیوار کاذب می توان با هدف عایق صدا، فضای داخلی ساختمان را جداسازی کرد. البته با استفاده از دیوار کاذب کناف نیز می توان فضای مناسبی برای عبور دادن تاسیسات و وسایل الکترونیکی ایجاد کرد.
از طرفی اجرای دیوار کاذب کناف به عنوان یک پوشش مناسب برای مقابله با آتش سوزی و حرارت است. با این اوصاف دانستن مراحل نصب و اجرای دیوار کناف اهمیت بالایی دارد.
مزیت های اجرای دیوار کاذب کناف
مراحل نصب و اجرای دیوار کاذب در ساختمان با مزیت های زیادی همراه است که یکی از مهم ترین مزیت استفاده از دیوار کاذب کناف این است که این مدل از دیوار مقاومت بالایی دارد و البته به لایه محافظ هم نیازی ندارد. اما مزیت های دیگری هم به همراه دارند که عبارت اند از:
- نصب دیوار کاذب کناف با سرعت بالاتری انجام می شود و به راحتی می توان آن را در مکان مورد نظر نصب کرد.
- قابلیت انجام دادن نازک کاری و عایق کاری به وسیله صفحه گچی را در یک زمان دارد.
- در استفاده از مصالح ساختمانی صرفه جویی می کند و موجب کاهش دور ریزهای مربوط به ساخت و ساز نیز می شود.
- هزینه و تعمیر اجرای دیوار کاذب کناف پایین است و زمانی که دیوار دچار صدمه و آسیب شود به راحتی می توان آن را تعمیر یا تعویض کرد.
- مشکلات به وجود آمده در زمان نصب دیوار کاذب را می توان به راحتی رفع کرد.
- با ایجاد یک فضای مناسب ، عبور دادن تاسیسات و وسایل الکترونیکی به راحتی انجام می شود.
- با ایجاد یک پوشش عایق صدا موجب کاهش سرو صدا در ساختمان می شود.
- بعد از اجرای دیوار کاذب کناف می توان رنگ کاری را شروع کرد.
ویژگی های دیوار کاذب کناف
یکی از ویژگی های بارز دیوار کاذب کناف این است که قاب سبکی دارند که البته نصب این مدل از دیوارها به راحتی انجام می شود و البته وزن سبک تری دارند. علاوه بر این موارد دیوار کاذب کناف دارای طرح، رنگ و نقش های متنوعی است که همین امر موجب شده تا اکثر افراد از این مدل از دیوارهای کاذب استقبال کنند.
چگونگی نصب دیوار کاذب کناف
مراحل نصب و اجرای دیوار کاذب کناف در دو صورت با سازه و بدون استفاده از سازه انجام می گیرد که در ادامه شرح خواهیم داد.
- دیوار کاذب کناف بدون سازه
در نصب و اجرای دیوار کاذب کناف شیوه کار بدین شکل است که از یک صفحه عایق همچون پشم معدنی و پلی استایرن یا پوشش گچی ساده استفاده می شود. نصب این پنل های طراحی شده به کمک چسب خمیری انجام می گیرد. چسب خمیری از گچ مخصوص و سایر مواد دیگر تشکیل شده است. بعد از این مراحل نوبت به درزگیری کردن کار است و از یک نوار برای درزبندی روی دیوار استفاده می شود.
اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر مراحل نصب و اجرای دیوار کاذب کناف توسط افراد ماهر و با تجربه انجام شود که چه بهتر است و شما در پایان کار دیوار صاف و زیبایی را مشاهده خواهید کرد.
البته در این مدل از دیوار شما می توانید با استفاده از رنگ ها و سایر تزئینات دیگر فضای داخلی منزل را زیباتر کنید.
- دیوار پوششی با سازه کناف
در این مدل از دیوار نیز اجرای دیوار کاذب کناف بدین صورت است که باید پنل های گچی ساخته شده را به زیر ساخت های فلزی متصل کنید. البته این زیر ساخت ها به دو شکل است یکی اینکه یا نصب شده بر روی دیوار اصلی است یا اینکه جدا از آن بکار می رود.
در زمان نصب دیوار کاذب کناف در این مدل از دیوار با فاصله ای که میان پنل و دیوار ایجاد می شود عایق به راحتی بر روی دیوار نصب می شود. البته مزیت استفاده از این نوع ساختار این است که بر روی همه دیوارها که شرایط خاصی دارند یا اینکه ارتفاع آنها به 10 متر مربع می رسد به راحتی نصب می شوند.
سخن پایانی
دیوار کاذب کناف با توجه به اینکه موجب زیبایی دیوار ساختمان می شود از طرفی به عنوان یک جدا کننده نیز با جداسازی فضای داخلی ساختمان، چندین فضای جدیدتر را به وجود می آورد.
قاب دیوار کاذب کناف سبک است و البته کیفیت بالایی دارد و از ویژگی های خوبی برخوردار است.
سوالات متداول
1.در دیوار کاذب کناف دار ضریب انتقال حرارت دیوارها چقدر است؟
در دیوار کاذب کناف دار ضریب انتقال حرارت با توجه به نوع ساختار متفاوت است. به طور معمول در حد فاصله بین فضاهای کنترل شده دیوارهای کناف مورد استفاده قرار می گیرد که در صورت عدم کنترل فضا نیاز به تعبیه عایق است.
2- مزیت استفاده از پشم سنگ در دیوار کاذب چیست؟
در دیوارهای کناف دار استفاده از پشم سنگ موجب عایق صوتی می شود.
3-دیوار کاذب کناف چگونه دیوارهایی هستند؟
دیوار کاذب کناف موجب تقسیم فضای داخلی ساختمان می شود. ساختار به کار رفته در دیوار کاذب کناف از قاب های سبک فولادی است.